*

Ο Α.Π.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ ανακοινώνει ότι για την οικονομική του ενίσχυση, προσφέρει τη δυνατότητα προβολής-διαφήμισης των επιχειρήσεων της περιοχής μας και όχι μόνο στο blog η στο ημερολόγιο του 2017 . Το κόστος της καταχώρισης είναι 30€ ευρώ για ένα χρόνο

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Κανόνες Συμπεριφοράς για Γονείς

1. Φροντίστε να έχετε τακτική επαφή και επικοινωνία με τους υπεύθυνους της ακαδημίας* για να μάθετε τον τρόπο σκέψης τους και την όλη φιλοσοφία της λειτουργίας της. Υποβοηθητικό ως προς το πιο πάνω είναι η απαραίτητη παρουσία σας στις διάφορες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις της ακαδημίας.
2. Φροντίστε με τον ίδιο τρόπο να διατηρήσετε σωστή επαφή και επικοινωνία με τον προπονητή του παιδιού σας για να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλει ο προπονητής** από το παιδί σας τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιγνίδια.

3. Ακολουθώντας τα πιο πάνω θα μπορέσετε σαν γονείς να κρίνεται πιο σωστά και πιο αντικειμενικά την όλη λειτουργία της ακαδημίας, αλλά και ειδικότερα τις ικανότητες των προπονητών και την πρόοδο των παιδιών σας.

4. Μην αφήνετε οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε εσείς η το παιδί σας, με το προπονητή η γενικότερα με την ακαδημίας, να σας βασανίζει και να σας προβληματίζει για αρκετό χρονικό διάστημα.

5. Συζητάτε με τον προπονητή η των υπεύθυνο της ακαδημίας προτού βγάλετε τα οποιαδήποτε συμπεράσματα σας η την οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του παιδιού σας στην ακαδημία.


6. Κρατάτε συχνή επαφή και συζητάτε τακτικά με το παιδί σας για όλα τα θέματα που το αφορούν.


7. Προσέχετε πάντοτε διακριτικά τις σχέσεις που αναπτύσσει καθώς και τον τρόπο ζωής του. Φροντίστε για την σωστή διατροφή του και για την πρόοδο του στο σχολείο.


8. Δώστε του λύσεις, στηρίξτε το και βοηθάτε το να ξεπεράσει δύσκολες ποδοσφαιρικές στιγμές χωρίς όμως να τον δικαιολογείτε όποτε νομίζει ότι αδικείται.


9. Μην αφήνετε το παιδί σας, αλλά ούτε και τους εαυτούς σας στο έλεος των δυσκολιών. Συμβουλέψτε το να μάθει να παλεύει και να επιμένει στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στο ποδόσφαιρο.


10. Μην διστάσετε ποτέ σας να ζητήσετε την βοήθεια του προπονητή του παιδιού σας για να επιλύσετε ένα πρόβλημα το οποίο δυσκολεύεστε να βρείτε την λύση.


11. Μάθετε να έχετε εσείς πρώτα υπομονή και μετά μεταφέρετε την στα παιδιά σας.


12. Να είσαστε κοντά στα παιδιά σας τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες και τους κανόνες συμπεριφοράς των γονέων.


13. Μαίνεται όσο το δυνατό μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Καθίστε στις κερκίδες η σε προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης των γονέων εάν και εφ΄ όσο υπάρχει.


14. Μην δίνεται ποδοσφαιρικές οδηγίες έστω και αν νομίζετε ότι ο προπονητής έχει λάθος. Συζητάτε το θέμα μετά την προπόνηση η το παιγνίδι με τον προπονητή και όχι με άλλους γονείς.


15. Οι πολλές μεμψιμοιρίες και οι ανοικτές συζητήσεις και συνομιλίες επί διαφόρων προβλημάτων, δεν λύνουν το πρόβλημα.


16. Βοηθάτε γενικά την όλη λειτουργία της ακαδημίας διατηρώντας ένα ευχάριστο και ωραίο περιβάλλον. Δώστε πρακτική βοήθεια εκεί και όπου νομίζετε ότι μπορείτε αφού συνεννοηθείτε πρώτα με το αρμόδιο άτομο της ακαδημίας. Κάντε εισηγήσεις και καλόπιστη κριτική.


17. Κρατάτε σωστή και κόσμια συμπεριφορά στις προπονήσεις και τους αγώνες. Τα παιδιά χρειάζεται να είναι ήρεμα και συγκεντρωμένα στο παιγνίδι τους για να μπορούν να ακούν και να ακολουθούν τις οδηγίες του πιο αρμόδιου που είναι ο προπονητής.


18. Να έχετε υπομονή στα παιγνίδια και μην βάζετε πίεση και άγχος στα παιδιά γεγονός που θα τους προκαλέσει νεύρα και αρκετά λάθη στην απόδοση τους.


19. Ενθαρρύνεται και εμψυχώστε τα παιδιά την στιγμή που κάνουν λάθη. Αυτό θα τους ανυψώσει το ηθικό και θα τους βοηθήσει ψυχολογικά να ανεβάσουν την απόδοση τους.


*Υπεύθυνη ακαδημίας Βάσια Χατζηπαραδείση-Χατζηπέτρου 
 Γενικός Γραμματέας του ΔΣ Βαγγέλης Καρατζιάς 

**προπονητής παιδικού-προπαιδικού Χρήστος Καλλιφούλης 
   προπονητής junior-projunior Μάκης Κούρτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου