*

Ο Α.Π.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ ανακοινώνει ότι για την οικονομική του ενίσχυση, προσφέρει τη δυνατότητα προβολής-διαφήμισης των επιχειρήσεων της περιοχής μας και όχι μόνο στο blog η στο ημερολόγιο του 2017 . Το κόστος της καταχώρισης είναι 30€ ευρώ για ένα χρόνο

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η γυμναστική δυναμώνει το μυαλό των παιδιών

Η ενασχόληση με εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες παρέχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι παρατήρησαν ότι τα παιδιά έχουν καλύτερη συγκέντρωση και επεξεργάζονται καλύτερα τις ιδέες τους εάν γυμνάζονται περίπου μία ώρα την ημέρα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 221 παιδιά προ-εφηβικής ηλικίας και τα ερευνητικά δεδομένα κάλυπταν περίοδο εννέα μηνών. Αρχικά, οι ερευνητές πραγματοποίησαν εγκεφαλικές απεικονίσεις καθώς και γνωστικά τεστ. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από μισά παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.
Μετά τους εννέα μήνες, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και των νοητικών δεξιοτήτων για τα παιδιά που γυμνάζονταν σε καθημερινή βάση.
Η μελέτη δε διευκρινίζει ποια είναι η ιδανική διάρκεια των καθημερινών προπονήσεων για τα παιδιά ώστε να παρατηρηθούν τα παραπάνω οφέλη, καθώς εν μέρει αποδίδονται στις κοινωνικές επαφές που κάνουν τα παιδιά μεταξύ τους στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων.      

Για πολλούς η γυμναστική είναι «αναγκαίο κακό», όμως νέα μελέτη δείχνει ότι την απολαμβάνουμε περισσότερο όταν είμαστε με φίλους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 117 άτομα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έκαναν γυμναστική παρέα με ένα φίλο,  ήταν πιο χαρούμενοι σε σχέση με όταν ήταν μόνοι. Επίσης, δήλωσαν πιο ευτυχείς όταν βρίσκονταν στη φύση παρά σε εσωτερικούς χώρους.

Η καθηγήτρια Ζενεβίβ Ντάντον από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια δήλωσε πως είναι πιο πιθανό να επαναλάβουμε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν και να παραμείνουμε «πιστοί» σε αυτές μακροπρόθεσμα. Έτσι, θα μπορούμε να επωφεληθούμε σε μεγαλύτερο βαθμό από την άσκηση.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου